0Checkout
0

By Michiel , 4 june 2024

Hagelgeweer op maat, de Beretta 687 EELL

Bij de aanschaf van een hagelgeweer is belangrijk om weten of het geweer "past". De vorm en stand van de kolf van een hagelgeweer zijn bepalend of je goed het doel kunt treffen. 

De meeste hagelgeweren in Europa zijn gemaakt voor de gemiddelde schutter, er is soms keuze in verschillende kolven waarbij de hoogte van de kolf ten opzichte van de bies van het hagelgeweer iets kan verschillen. Je hebt geluk als een standaard geweer past en je hier goed mee kunt schieten.

Mocht een standaard geweer niet passen, dan bestaat de mogelijkheid om de kolf te buigen en misschien in te korten of juist te verlengen om de juiste maat te krijgen. 

Maar, er is ook nog een andere mogelijkheid; een kolf die speciaal voor de schutter op maat wordt gemaakt en waarbij gekeken wordt naar je lichaamsbouw, de houding tijdens het schieten en je persoonlijke voorkeur. 

Beretta 687 EELL

De Beretta 687 EELL is het premium hagelgeweer uit de 68x serie, voorzien van zijplaten waarop de meest prachtige gravures te vinden zijn en voorzien is van een klasse 4 walnoot kolf. Ook de 687 EELL is standaard verkrijgbaar in een aantal verschillende configuraties. 

Wat de 687 EELL extra bijzonder maakt is dat dit hagelgeweer ook samengesteld kan worden naar de wensen van de klant. Onder andere de kolf, voorhout, gravures, kolfplaat en finish kunnen door de schutter zelf worden gekozen om zo een op maat gemaakt en gepersonaliseerd wapen samen te stellen.

Beretta 687 EELL met jacht gravure

Op maat gemaakt kolf

Als je kiest voor een op maat gemaakte kolf dan is er de mogelijkheid om de Beretta DUE fabriek te bezoeken waar alle premium handgemaakte hagelgeweren vervaardigd worden, en daar met een team van specialisten het hagelgeweer samen te stellen.

Wanneer je bij Beretta een afspraak hiervoor maakt wordt je meegenomen door een Engels sprekende vertegenwoordiger naar een specialist die kijkt naar je lichaamsbouw, houding en persoonlijke voorkeuren, deze specialist beschikt over een volledig aan te passen en in te stellen hagelgeweer. Hij gaat samen de schutter op zoek naar de beste maatvoering die later overgenomen zullen worden bij het maken van de kolf. 

Je gaat met dit geweer naar een schietbaan waar je een aantal proefschoten kunt doen om te zien of de maatvoeringen van het test geweer inderdaad goed zijn, en in sommige gevallen zal het wapen dan ook ter plekke nog een beetje bij worden gesteld. 

Beretta beschikt over een ruime voorraad hoge kwaliteit walnoot hout die zij opslaan in een speciaal geconditioneerde ruimte. Tijdens het bezoek worden er verschillende stukken hout aan je getoond waaruit je dan kun kiezen, denk hierbij aan verschillende tinten bruin en de verschillende vormen die in het hout te vinden zijn en de gevlamde vormen die je van nature in het hout vindt, wil je een hogere houtklasse dan is dit ook mogelijk, de mooiste stukken hout kun je hier vinden.

Nadat het hout van de kolf is uitgekozen wordt je verder begeleid door de medewerker van Beretta, zo kun je kiezen voor de vorm van het voorhout, je kunt dan kiezen voor een afgeronde vorm of een voorhout met een schnabel. Ook kun je de finish van de kolf bepalen, keuze uit een natuurlijk matte kleur, een semi-gloss of een hoogglans true-oil afwerking. 

Ook is het mogelijk om de kolfplaat te kiezen, een premium stukje waltnoot wat glad aanvoelt en daardoor snel te schouderen is, of een rubberen kolfplaat die goede grip geeft en een stukje demping van de terugslag tijdens het schieten. 

Gravures

De Beretta 687 EELL wordt gemaakt met 2 verschillende gravures, zo is er de uitvoering met een jacht scene en een uitvoering met een scroll. Ook kan er gekozen worden om in een zilveren of gouden ovalen schildje die in de onderkant van de kolf is verwerkt een monogram te laten graveren. Ook kan bijvoorbeeld inscriptie aangebracht worden op de trekkerbeugel wat het wapen verder personaliseert.

 

       

Links gravure met een jacht scene en rechts een scroll gravure

Kaliber, Looplengte, Trekkersysteem en Ejectoren.

Uiteraard word de Beretta 687 EELL geleverd in verschillende kalibers  zoals kaliber 12 en 20, maar ook in .410 en kaliber 28. De looplengtes zijn er vanaf 67cm t/m 81cm maar niet voor alle kalibers. Ook zijn er verschillende trekkersystemen en kun je kiezen voor automatische ejectoren of manueel en kun je kiezen voor een handmatig of automatische veiligheid.

Beretta 687 EELL afspraak maken?

Zoals je leest zijn er veel verschillende opties en mogelijkheden bij dit hagelgeweer, SEM Jacht & Schietsport is gespecialiseerd in Beretta hagelgeweren en we kunnen dan ook een goed advies geven over alle opties die mogelijk zijn bij dit prachtige wapen. Bel naar onze winkel 074-7501340 of stuur een mail naar [email protected] 

 

 

Compare 0

Add another product (max. 5)

Start comparison

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »