Terug

  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Snelle levering
  • Altijd veilig bestellen en betalen

Hagelgeweren

Alle hagelgeweren

Filters

Hagelgeweren

Hagelgeweren

Er zijn een aantal verschillende soorten hagelgeweren, de twee grootste verschillen zijn dat er modellen met de lopen boven elkaar zijn gemonteerd dit noemt met superposé of ook wel "over and under" of "bock geweer". Er zijn ook modellen met de lopen horizontaal naast elkaar dit zijn juxtaposé wapens of ook wel "side by side" geweren genoemd.

Kaliber 12 

Hagelgeweren zijn het meestal uitgevoerd geschikt voor patronen in kaliber 12. Er zijn ook nog een aantal andere kalibers namelijk: 16, 20 en 24 welke tevens toegestaan zijn voor de jacht, maar over het algemeen is het toch kaliber 12 die het meest voorkomt. 

Jagen met een hagelgeweer

Bij de jacht wordt het meest een hagelgeweer gebruikt van het model "over and under" waarbij de lopen verticaal aan elkaar vast zitten, hierbij kijkt de jager met zijn oog over de bies van het wapen waarop in de vorm van een klein korreltje de richtmiddelen zijn gemonteerd. Aan het einde van de loop kan eventueel een verwisselbare choke zijn gemonteerd, deze beïnvloed de vorm van de hagelkolom als deze na het schot de loop verlaat. Er zijn nog steeds een aantal jager die jagen met een "side by side" hagelgeweer, zo'n wapen ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is vaak ook een stuk lichter. Een geoefende jager kan met een "side by side" hagelgeweer minstens net zo goed jagen als met een "over and under" hagelgeweer.

Hagelpatronen

Tegenwoordig zijn in Nederland alleen nog maar staalhagel patronen of een patroon met een loodvervanger zoals Bismuth toegestaan. Bij de aanschaf van een hagelgeweer is het belangrijk om te weten of het wapen geschikt is voor staalhagel. Bij moderne hagelgeweren zal dit vaak het geval zijn maar oudere hagelgeweren zijn soms alleen geschikt voor loodhagel of bismuth. Uiteraard kan SEM Schietsport bij de aanschaf van een hagelgeweer jou adviseren voor het soort vuurwapen munitie.

Hagelgeweer voor de sport

Hagelgeweren voor de sport zijn vaak iets zwaarder dan hagelgeweren voor de jacht. Vaak zijn deze geweren ook uitgevoerd met een andere bies en richtmiddelen, is bijvoorbeeld het wang- en schouderstuk instelbaar en kan het wapen voorzien zijn van middelen die de terugslag van het geweer verminderen. 

Hagelgeweer onderhoud

Een hagelgeweer heeft net als ieder ander geweer onderhoud nodig, vaak is het vuurwapen voorzien van een mooi stukje hout. Wilt u het wapen goed onderhouden denk dan ook bij de aanschaf van het wapen aan de juiste onderhoudsmiddelen, SEM Schietsport kan je hier ook goed in adviseren en in de winkel is een ruim assortiment aanwezig.

Mochten er storingen optreden bij het wapen of wilt je een aanpassing aan de kolf? in onze werkplaats kunnen wij veel verschillende werkzaamheden uitvoeren om zo je wapen in optimale staat te houden. Wil je een goed advies of een reparatie aan je hagelgeweer en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn, kom dan gerust langs in onze winkel en showroom in Bornerbroek. Neem ook gerust contact met ons op en wij helpen jou graag verder.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »