0Winkelwagen
0

Wapenolie en wapenvet

Oliën & vetten voor het onderhoud van uw wapen.
Filter
20 producten

Overige categorieën in Wapenonderhoud

Reinigen en smeren 

Om een luchtbuks of vuurwapen goed werkend te houden is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud aan wordt uitgevoerd. Bij een vuurwapen kan dat weer anders zijn als bij een luchtbuks.

Een vuurwapen wordt vaak smerig door kruitdampen, onverbrande kruitresten en smerigheid van buitenaf. Veel stroringen bij vuurwapens worden veroorzaakt door slecht onderhoud. Om goed onderhoud aan een pistool, revolver of geweer uit te voeren heb je ook de juiste reinigingsmiddelen en oliën nodig.

Na het schieten 

Na het schieten van het wapen zal je de kruit- en loodresten moeten verwijderen, dit kun je doen door een oplosmiddel aan te brengen waardoor je de kruit- en loodresten gemakkelijk kunt verwijderen. Ballistol Gunex en Brunox Gun Care Spray zijn middelen die de kruit- en loodresten doen oplossen zodat je ze makkelijk kunt verwijderen.

Nadat het wapen vrij is van de resten, zal het wapen vetvrij moeten worden gemaakt, hiervoor zijn Brunox Gun Care Spray, Ballistol Kaltentfetter, Abbey Gun Degreasing Spray en Ballistol Robla Solo Mil goede middelen, deze verwijderen alle laatste resten olie, vet en stof.

Olie en vet

Om het wapen weer gebruiksklaar te maken, zal je het wapen weer moeten voorzien van vet en olie, bewegende delen zoals een slede, grendel of afsluiter zullen voorzien moeten worden van een dun laagje olie, dun omdat een teveel aan olie ook storing kan veroorzaken en ook weer stof en rommel vasthoud. Bij contact oppervlakken zoals een hamer of een sear kun je een beetje vet aanbrengen.

Goede oliën zijn o.a. Ballistol Gunex en Guncer, Brunux Lub & Cor en Abbey Gun & Rifle Oil. Goede vetten zijn Abbey Gun Grease LT2 en Ballistol Guncer Ceramic Gun Grease.

Vlak voor het schieten is het verstand om een reinigingskoord zoals de Bore Blitz van Niebling door het wapen te trekken om de laatste restjes olie te verwijderen. Mocht je het wapen voor een lange tij niet gebruiken is het verstandig om het wapen wat dikker in te oliën en vetten zodat er in tussen tijd geen roestvorming ontstaat Brunox Lub & Cor is hier erg geschikt voor.

Mocht u vragen hebben hoe je je vuurwapen of luchtbuks het beste kunt onderhouden, kom dan langs bij SEM Jacht en Schietsport in Bornerbroek of bel 074-7501340.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »