0Winkelwagen
0
Filters

Prijs

Tot

Merken

Kaliber

Krachtbron

Luchtdrukwapens

Op deze pagina vind je alle luchtdrukwapens van SEM Jacht en Schietsport zoals PCP luchtgeweren, knikloop buksen, luchtpistolen en nog veel meer. Kijk ook eens bij ons uitgebreide assortiment luchtdruk munitie, schietdoeltjes en accessoires.
Filter
126 producten

Overige categorieën in Luchtdrukwapens

Luchtdrukwapens bij SEM Schietsport

In Nederland mag iedereen vanaf 18 jaar een luchtdrukwapen kopen en is er aan de kracht van de luchtbuks geen limiet gesteld. Wel bestaat er een wetgeving luchtdrukwapens. Het is namelijk wel verplicht een wettelijke vorm van legitimatie te laten zien of op te sturen via e-mail. Luchtdrukwapens mogen dan ook online verkocht worden. Koop je voor het eerst een lucht buks, dan is het goed om te weten wat je er mee wil gaan doen. Wil je wedstrijden gaan schieten bij een schietvereniging, wilt je op blikjes schieten in de tuin, of wil je een luchtwapen waarmee je op 100 meter nog hele nauwkeurig kunt schieten er is heel veel mogelijk met luchtdruk wapens.

Welke luchtdrukwapens zijn er?

We maken in de schietsportwereld onderscheid in twee soorten luchtdrukwapens: Luchtbuksen en Luchtdrukpistolen. Onder deze soorten vallen ook weer verschillende modellen, zoals PCP buksen, knikloop buksen, PCP pistolen, CO2 pistolen en knikloop pistolen. Ontdek hieronder de verschillende luchtdrukwapens.

Luchtdrukpistolen

Laten we beginnen bij een handzaam luchtdrukwapen zoals het lucht pistool. Deze luchtpistolen zijn te verkrijgen in een knikloop uitvoering waarbij het luchtdrukwapen telkens opnieuw gespannen wordt om het volgende schot te kunnen lossen. Deze buksen zijn geschikt voor de korte afstand tot 10 meter en worden vaak ook binnen gebruikt modellen zoals de Gamo P900 zijn hier zeker geschikt voor. Luchtpistolen zijn ook verkrijgbaar met een Co2 patroon of een perslucht (PCP) cilinder al dan niet voorzien van een magazijn, zodat je niet telkens een nieuw kogeltje hoeft te laden.

Co2 en met name persluchtpistolen kunnen een stuk krachtiger zijn dan kniklooppistolen, deze kracht wordt aangeduid in Joule, een luchtpistool tot 7,5 joule is nog prima binnen te gebruiken, gebruikt tijdens het schieten altijd een schietbril.

Luchtbuksen

Net zoals luchtdrukpistolen zijn er ook luchtdrukgeweren. Deze luchtdrukwapens zijn ook uitgevoerd net zoals de pistolen in een knikloop model, of in Co2 en Perslucht (PCP). Bij luchtdrukgeweren zijn de Co2 modellen het minst krachtig, hierbij varieert de kracht van 7.5 tot 16 Joule. De knikloop luchtdrukwapens zijn verkrijgbaar van 7,5 Joule tot wel 50 Joule, waarbij geldt dat als de luchtbuks meer kracht heeft deze ook moeilijker te knikken is, dit komt omdat de veer of gasram die de buks z'n kracht geeft krachtiger moet zijn om meer energie af te kunnen geven.

Wil je een heel krachtig luchtdrukgeweer, dan is er een ruime keuze aan persluchtgeweren. Deze Luchtdrukwapens zijn voorzien van een cilinder die onder hoge druk staat, bij elk schot wordt er iets van die druk vrijgelaten die het projectiel razendsnel door de loop duwt. Persluchtbuksen worden ook wel PCP buksen genoemd en zijn verkrijgbaar van 15 tot wel meer dan 100 Joule zoals de Airforce Texan modellen. Ook zijn er automatisch en semi-automatische persluchtbuksen te vinden uitgevoerd met een magazijn. De Hatsan Blitz en de Hatsan Galatian zijn voorbeelden van deze modellen.

Luchtdrukwapen kopen?

Wil je een luchtdrukwapen kopen? Bij SEM Jacht en Schietsport hebben wij een ruime ervaring op het gebied van luchtdrukwapens, met een eigen werkplaats kunnen vele reparaties en aanpassingen aan luchtdrukwapens uitvoeren. Of je nu een veer zoekt voor een Weihrauch HW35 of een richtkijker wilt monteren op een Hatsan BT65 we hebben het allemaal in huis. Wilt u een goed advies bij de aanschaf van een luchtdruk wapen? Bel naar onze winkel, of breng een bezoek aan onze showroom in Bornerbroek.

Tweedehands luchtdrukwapens

Ben je op zoek naar een tweedehands luchtdrukwapen? SEM Schietsport heeft een divers aanbod gebruikte luchtdrukwapen. Ontdek de tweedehands luchtsbuksen en bestel gemakkelijk online. Wederom neem je gemakkelijk contact met ons op en voorzien wij jou van het beste advies op maat.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »