Terug

  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Snelle levering
  • Altijd veilig bestellen en betalen

Schiethandschoenen

Schiethandschoenen

Filters

Schiethandschoenen

Schiethandschoenen voor de schietsport

Een schiethandschoen is een onmisbaar stuk uitrusting voor de sportschutter, vooral schutter die ook gebruik maken van een schietriem kunnen niet zonder schiethandschoen.

Als je een wedstrijd schiet bestaat dit uit 60 schoten plus een aantal proefschoten, tijdens het schieten word de hand tegen de handstop onder het geweer geplaatst, het geweer kan wel een gewicht hebben van zo'n 5 tot 8 kilo en druk op het deel van de hand wat tussen duim en wijsvinger ligt.

Grip en comfort

Omdat je niet wilt dat tijdens het schieten het geweer van je hand glijd is de handschoen voorzien van anti-slip materiaal op de buitenzijde van de vingers, handpalm en de rug van de handschoen. Hierdoor heb je veel meer grip op het geweer als schutter.
 
Ook de druk de het geweer en handstop op de vingers uitoefenen is vrij groot en kan zonder de juiste handschoen ook na verloop van tijd pijnlijk zijn. Schiethandschoenen worden daarom aan de binnenzijde voorzien van een zachte vulling 

Ook vergoot een handschoen het oppervlak waarop het wapen rust en dempt het kleine trillingen en bewegingen zoals je hartslag.

Wedstrijdregels

Voor zoals veel uitrustingstukken in de schietsport moeten ook de schiethandschoenen aan een aantal regels voldoen. De dikte van de handschoen maak niet meer zijn als 12mm totaal, dit geld voor de voor en achtkant van de handschoen als deze gezamenlijk wordt gemeten, dit geld niet voor stiknaden en andere overlappingen. Als de handschoen wordt gedragen mag deze niet meer dan 50mm voorbij de pols uitsteken, vanaf het centrum van het polsgewricht gemeten.

Rondom de pols is het verboden om een riempje, klittenband of een ander sluitsysteem te gebruiken, om de handsschoen aan te kunnen trekken is er wel een elastisch deel toegestaan, maar de pols moet wel vrij zijn en strak opgesloten. 

Hoe kies je de juiste handschoen ?

Om de beginnen moet je de omtrek van je hand bepalen, meet deze op volgens onderstaande afbeelding.

Omtrek hand schiethandschoen


Hoe meet je de juiste maat van de schiethandschoen?
Om de maat van de handschoen te bepalen meet je de omtrek van je hand, op de plaats van de rode lijn in onderstaande
tekening (net onder de vingers). Voeg dan 1cm speling toe om afknellen te voorkomen. In de tabel vind je dan de maat.
Omtrek Inches 6 6.5 7 7.5 8 8.5 9 9.5 10 10.5 11
Omtrek cm 15 16.5 18 19 20.5 21.5 23 24 25.5 26.5 28
Heren maat S M L XL
Dames maat S M L XL
Om te zien of de handschoen niet te klein is of de vingers te kort, kan je het volgende doen. Trek de handschoen aan en duw
met je andere hand stevig tegen het stuk tussen duim en wijsvinger, op dezelfde wijze als de handstop er tegen aan duwt. Nu
moet er speling blijven tussen je vingers en de toppen van de ‘vingers’ van de handschoen. De handschoen moet als een 2e
huis om je hand passen, zodanig dat je hand net niet zijdelings in de handschoen kan verschuiven of verdraaien.
Voorzie de binnenzijde van de schiethandschoen regelmatig van een beetje talkpoeder. Het talkpoeder neemt het
zweet op waardoor de vulling van de handschoen zacht en soepel blijft.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »