0Winkelwagen
0

Overige categorieën in Vuurwapens

Revolvers

Er zijn een aantal grote verschillen tussen revolvers en pistolen. Waar een pistool vaak een magazijn heeft van waaruit de patronen in de kamer worden gebracht, zijn deze bij een revolver ondergebracht in de kamers van een ronddraaiende cilinder. Deze cilinder draait rond door de bediening van de trekker of soms alleen de hamer van het wapen, waar bij telkens een nieuwe patroon voor de loop wordt gebracht klaar om af te vuren.

Bij pistolen worden vaak de lege hulzen automatisch uit het wapen geworpen, waarbij een revolver de cilinder geopend moet worden en daarna de hulzen uit de kamers kunnen worden gedrukt.

Voordelen van de Revolver

Een aantal voordelen van de revolver zijn dat er minder bewegende delen in het wapen te vinden zijn, de loop beweegt niet en de daarop gemonteerde richtmiddelen dan ook niet. Voor de schutter die de hulzen weer wil gebruiken om te gaan herladen hoeft deze niet van de grond op de rapen. Ook zullen er geen storingen ontstaan bij het gebruik van verschillende soorten munitie.

Beginnende schutter

Voor de beginnende schutter zijn er ook in het kaliber .22 LR een ruim aantal revolvers te vinden, hierbij kun je denken aan merken zoals Smith & Wesson, Ruger en Colt. deze revolvers hebben vaak dezelfde afmeting als groot kaliber uitvoeringen en hebben vaak ook cilinders met een capaciteit van 8 tot 10 patronen. Ontdek ons aanbod klein kaliber revolvers

Groot kaliber revolvers

Bij grootkaliber revolvers kun je denken aan het kaliber .357 Magnum en .38 Special. Je zult dan ook een groter aanbod vinden van revolvers uitgevoerd in dit kaliber. Kalibers zoals 38 Super, .44 Magnum en .45 Long Colt zal je ook tegenkomen in de rij van kalibers geschikt voor revolvers.

In de schietsport in Nederland zal je vooral .38 Special en .357 Magnum tegenkomen, het mooie van de .357 Magnum revolvers is dat in deze wapens ook de .38 Special patroon verschoten kan worden. Bekijk ons assortiment groot kaliber revolvers.

Richtmiddelen en aanpassingen

Omdat de revolver een vaste loop heeft is het mogelijk en zinvol om hier heel fijn instelbare richtmiddelen op de monteren, sommige uitvoeringen hebben dit al standaard, ook zien we steeds vaker de wens om optische richtmiddelen of een red dot op het wapen te monteren. In onze werkplaats hebben wij de juiste gereedschappen om de gewenste richtmiddelen voor u te monteren, ook bestaat de mogelijkheid tot het vervangen van onderdelen en tunen van bijvoorbeeld het trekkersysteem.

Revolvers bij SEM Schietsport

Wij hebben bij SEM Schietsport een uniek aanbod revolvers. Wil je meer weten over onze revolvers of ben je benieuwd naar het acuele aanbod, kom dan gerust langs in onze winkel en showroom in Bornerbroek Wij adviseren jou welke revolver het beste bij jou past. Neem ook gerust contact met ons op en wij helpen jou graag verder.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »