Terug

  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Snelle levering
  • Altijd veilig bestellen en betalen

Luchtbuksen

Wil je een nieuwe luchtbuks kopen? Wij hebben een ruim assortiment luchtbuksen voor je samengesteld, van knikloop luchtbuksen, onderspanners tot zeer krachtige PCP luchtbuksen. Kun je geen keuze maken of heb je hulp nodig, kijk dan onderaan deze pagina!

Filters

Luchtbuksen

Hulp bij je keuze van een luchtbuks

Het kiezen van een luchtbuks is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere typen, specificaties en opties waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een luchtbuks. Hierbij kun je denken aan het type luchtbuks zoals een PCP buks, knikloop buks met een veer, knikloop luchtbuksen met een gasram systeem en luchtbuksen met een onderspanner. Het belangrijkste is dat je een luchtbuks kiest die aansluit bij jou persoonlijke behoeftes. Op deze pagina helpen we je verder om de juiste keuze te maken! 

Luchtbuks, Buks of windbuks?

Er bestaan verschillende benamingen voor de luchtbuks. Zo wordt een luchtbuks wordt ook wel een luchtgeweer of windbuks genoemd. Het maakt niet uit hoe je hem noemt, want met een buks, windbuks of luchtbuks wordt hetzelfde bedoeld en vuren allemaal een kogeltje weg met gecompresseerde lucht.

Welke luchtbuks past bij mij?

De keuze voor een luchtbuks hangt er voornamelijk van af waar je de luchtbuks voor wilt gaan gebruiken. Of je nu op schietdoelen of schietkaarten wilt schieten, op losse doeltjes of ongedierte bestrijding, voor elke situatie is er een geschikte luchtbuks. Lees precies welke luchtbuks je moet kopen.

Hoe werkt een luchtbuks?

Bij een luchtgeweer wordt de kogel door gecomprimeerd gas of lucht door de loop naar buiten geduwd. Er zijn luchtdrukwapens waarbij de luchtdruk op voorhand is opgebouwd in een cilinder en luchtwapens waarbij de compressie na het overhalen van de trekker wordt opgebouwd. Luchtbuksen zijn er in veel verschillende soorten en maten, op deze pagina leggen we uit wat de belangrijkste gebruikte technieken er zijn voor moderne luchtdrukwapens. Lees alles over de verschillende luchtbuks technieken.

Is een luchtbuks legaal?

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten of het legaal is om een luchtbuks aan te schaffen en te bezitten. In Nederland is het toegestaan om een luchtgeweer aan te schaffen voor iedereen die 18 jaar of ouder is, bij een bestelling vragen wij daarom ook altijd om een kopie van jouw identiteitsbewijs. 

Luchtbuks merken bij SEM Schietsport

Bij SEM Schietsport hebben wij een ruim assortiment luchtbuksen. Ontdek de windbuksen van merken als AirForce, Benjamin, Crosman, Gamo, Hatsan, Webley en Weihrauch

Welke luchtbuks kalibers zijn er?

Luchtgeweren en luchtbuksen zijn er in veel verschillende soorten en maten, de meest gangbare kalibers zijn: 4,5 mm / .177, 5,5 mm / .22, 6,35 mm / .25 , 7,62 mm / .309 mm / .35  daarnaast worden grote kalibers zoals 11,4 mm / .45, 12,7 mm / .50 steeds populairder. 

Luchtbuks kopen?

Wil je een luchtbuks kopen, bestel deze dan eenvoudig online bij SEM Schietsport. Weet je nog niet goed welke luchtbuks je moet kopen of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij ons in de winkel en wij voorzien jou van het beste advies op maat. Zo maak je altijd de juiste keuze bij het kopen van een luchtbuks. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »