0Winkelwagen
0
Filters

Prijs

Tot

Merken

Kaliber

Krachtbron

Luchtdrukpistolen

Filter
23 producten

Overige categorieën in Luchtdrukwapens

Luchtdrukpistolen

Luchtdruk pistolen kunnen we indelen in 3 categorieën, luchtdrukpistolen op veerkracht (knikloop), pistolen die werken op Co2 en pistolen die gebruik maken van perslucht (PCP).

Veer- en Gasram 

Zodra de loop van een luchtdrukwapen wordt geknikt, wordt er in de cilinder van het luchtpistool een veer ingedrukt, aan het einde van deze veer bevindt zich een afdichting. Bij het overhalen van de trekker ontspant de veer zich in een snel tempo en drukt door een klein gaatje aan het einde van de cilinder heel veel lucht ineens door de loop, als hierin in projectiel is geplaatst verlaat deze onder deze druk de loop. 


Veerbuks

Tegenwoordig wordt er ook in plaats van een veer een gasram toegepast bij luchtdrukwapens. Een gasram buks maak geen gebruik van een spiraalveer maar van een gascilinder die kan worden ingedrukt. Het voordeel hiervan is dat het luchtdrukpistool een stuk zuiverder is omdat het niet de trillingen ervaart van een traditionele veer. De kracht van een luchtbuks of luchtdrukpistool met een gasramveer blijft gedurende lange tijd beter behouden als dat van een spiraal veer en geeft dus een langere levensduur.

Gasrambuks

Co2 Luchtdrukpistolen

Luchtdruk pistolen die werken op Co2 worden voorzien van een Co2 patroon die onder druk staat, zodra een Co2 patroon in het pistool geplaatst is, is het gereed voor gebruik. Het voordeel van Co2 pistolen is dat ze nauwkeuriger zijn als een knikloop pistool en je vaak ook kunt schieten vanuit een magazijn. 

Co2 patronen werken minder goed in de kou, en het patroon zal dan minder druk geven, deze patronen zijn niet opnieuw te vullen. Ook wordt tijdens het schieten het patroon kouder en is het raadzaam rustig te schieten zodat de nauwkeurigheid gewaarborgd blijft. Bekijk alle luchtdrukwapen munitie.

Perslucht (PCP)

Persluchtpistolen worden ook wel PCP pistolen genoemd, PCP staat voor Pre-Charged Pneumatics wat eigenlijk betekent dat het wapen gevuld is met lucht voordat je begint te schieten.

Het luchtpistool is voorzien van een luchtdrukcilinder die gevuld kan worden met perslucht, deze perslucht drijft bij elk schot een kogeltje uit de loop, Perslucht pistolen kunnen gevuld worden met een speciale pomp die de druk kan opvoeren in de cilinder tot wel 300 Bar. Ook is het mogelijk om met een grotere aparte cilinder (duikfles) de cilinder van het luchtdrukpistool te vullen.

Zoals bij Co2 luchtdrukpistolen wordt de druk in de ciliinder van een PCP pistool ook na loop van tijd lager en zal dus de nauwkeurigheid iets afnemen, sommige modellen PCP pistolen zijn voorzien van een regulator die de druk constant houd en dus een stuk nauwkeuriger zijn.

Luchtdrukpistool kopen? Bestel bij SEM Schietsport!

Wil je een nieuw luchtdrukpistool kopen? Wij hebben een ruim assortiment luchtpistolen voor je samengesteld, van standaard knikloop pistolen, CO2 aangedreven tot zeer krachtige PCP luchtdrukpistolen. Kun je geen keuze maken of heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op! 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »