0Winkelwagen
0
Filters

Prijs

Tot

Merken

Montageringen

Montage voor een richtkijker kopen?  SEM Jacht en Schietsport heeft een ruim assortiment.
Filter
35 producten

Overige categorieën in Optiek

Montage voor een richtkijker kopen? 

SEM Jacht & Schietsport heeft een ruim assortiment montages. Of je nu een instap model luchtbuks hebt waar je een montage voor zoekt of je zoek een afneembare zwenkmontage, we hebben het allemaal in huis.

Bij het aankopen van een montage van een richtkijker zijn er een aantal maatvoeringen van belang. Zo heeft elke richtkijker een bepaalde doorsnede op de plek waar je hem vast zet op de richtkijkermontage.

Doorsnede richtkijker

Veel voorkomende maten zijn 1 inch (2,54 cm), 30mm. en 34mm. er zijn richtkijkers met maten die hiervan af wijken, dit zien we vooral bij richtkijkers die worden gebruikt voor het schieten op lange afstand, hiervoor kunnen wij ook speciale montages leveren.

Als je de juiste doorsnede hebt gevonden dan is het belangrijk om te weten hoe de montage op het wapen bevestigd kan worden. Veel luchtbuksen en klein kaliber geweren zijn voorzien van een 11mm dovetail rail. 

11mm dovetail
Dovetail 11 mm

Je zult dan ook een montage moeten zoeken die geschikt is voor 11mm dovetail.

Weaver & Picatinny 

Weaver en Picatinny rails worden vaak toegpast op zwaardere persluchtbuksen en op wapens zoals een AR15. Ook langeafstand wapens worden vaak uitgerust met één van deze rails. Natuurlijks zijn er ook montages voor richtijkers die op deze rails geplaatst kunnen worden. In ons assortiment vindt je dan ook een ruim aanbod van Picatinny en Weaver montages voor richtkijkers. 

CZ 457 met Picatinny
CZ 457 met picatinny rail

Nadat je de juiste aansluiting op het wapen hebt gevonden, is het ook belangrijk dat de montage voor de richtkijker hoog genoeg is. 

Objectief

Het objectief van de richtkijker bevindt zich aan de voorkant van de kijker, dit is van het breedste gedeelte van de kijker. Als je bijvoorbeeld een richtkijker hebt van 4x32 betekend dit dat de vergroting 4x is en het objectief, de lens aan de voorzijde 32mm. De lens is natuurlijk vastgezet in behuizing van de kijker waardoor de kijker daar een doorsnede heeft van bijvoorbeeld 35mm. 

Waarom is dit belangrijk om te weten? Dit is belangrijk omdat het richtkijker objectief niet de loop of kolf van het wapen mag raken. 

Scope

Op dit plaatje raak de kijker het wapen net niet.

Kies daarom de juiste hoogte bij de kijker die je op het wapen wil plaatsen. Ook is het van belang dat je niet altijd de meest lage of meest hoge montage voor je richtkijker kiest, het is ook belangrijk dat je nog fatsoenlijk door de kijker moet kunnen kijken. Bij een drukjachtkijker met bijvoorbeeld een objectief van 30 mm wil je de montage niet te laag is zodat niet je wang diep in de kolf moet drukken om nog goed door de richtkijker te kunnen kijken.

Diameter, rail en hoogte van de montage

Heb je de diameter, railtype en hoogte van de montage bepaald, dan is er nog keuze of je de montage vast gemonteerd moet worden waarbij de richtkijker niet van het wapen wordt gehaald, of een verwijderbare montage waarbij de richtkijker juist wel verwijder moet kunnen worden. 

SEM Schietsport levert vaste montages van de merken Hawke, Sportsmatch, Rusan en Leupold. En verwijderbare montages van Dentler, Rusan, Leupold en Innomount. Maar ook merken zoals EAW, Hexalock, Spuhr, UTG en Tier-One hebben wij in het leveringsprogramma.

Zelf monteren?

Wil je de montage zelf monteren of besteed je het liever aan ons uit? in onze professionele werkplaats hebben wij alle gereedschappen en materialen om elke montage vakkundig te monteren. 

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »