0Winkelwagen
0

Door Michiel, 30 juni 2023

Ratten Schieten

In Nederland is het toegestaan om ratten te mogen schieten met een luchtwapen mits je aan de wet en regelgeving voldoet.

Ratten worden zijn in Nederland een toenemend gevaar voor de volksgezondheid, om snel een rat te doden blijkt de luchtbuks een zeer effectief en doeltreffend middel.

Met welke luchtbuks kun je ratten bestrijden?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moet je er over na denken wanneer en waar je een rat wil gaan schieten. Schiet je namelijk buiten en heb een veilige kogelvang dan kun je er voor kiezen om een wat zwaarder kaliber luchtbuks. Maar wil je binnen of buiten schieten en moet je er rekening mee houden dat je mens, dier of omgeving niet raakt, dan kun je er voor kiezen om een luchtbuks te nemen met een gemiddeld kaliber.

Als je maar zelden een rat wilt schieten kun je er voor kiezen om een knikloop buks te nemen, wil je iets professioneler aan de slag, dan adviseren wij een PCP luchtbuks.
Een PCP luchtbuks is een buks met een reservoir die je vult onder hoge druk, en waaruit je dan bij elk schot een beetje lucht gebruikt. Deze luchtbuksen zijn vaak nauwkeuriger, beter instelbaar en in combinatie met een goede demper héél erg stil!

PCP Luchtbuksen voor de rattenbestrijding

We hebben een selectie gemaakt van PCP luchtbuksen die door rattenbestrijders gebruikt worden, deze buksen hebben voldoende kracht, zijn compact en allemaal te voorzien van een demper.

Walther Reign M2

De Walther Reign M2 is een PCP luchtbuks die lekker compact is vanwege z'n bull-pup ontwerp. Er kan een demper op worden gemonteerd en heeft best veel kracht, maar liefst 70 Joule in kaliber 6.35mm.

Walter Reign M2

Walther Reign M2

Prijs: +/- €800
Kracht: 70 Joule 6.35mm
Lengte: 76.5 cm
Gewicht: 3.0 Kg

De Hatsan Factor FT is een PCP luchtbuks met een geïntegreerde demper en veel instelmogelijkheden zodat je de buks perfect kunt instellen bij het gebruik van jou favoriete pellet om een rat te kunnen schieten. 

Hatsan Factor FT

Hatsan Factor FT

Prijs: +/- €950
Kracht: 51 Joule 6.35mm
Lengte: 92 cm
Gewicht: 3.750 Kg

Hatsan Factor Sniper S

De Hatsan Factor Sniper S is een PCP luchtbuks die net als de Hatsan Factor FT volledig instelbaar is, deze PCP buks heeft ook een ingebouwde demper, maar kan ook voorzien worden van een extra demper.
Het grote verschil tussen beide buksen is dat de Hatsan Factor S een stuk krachtiger is.

Hatsan Factor S

Hatsan Factor S

Prijs: +/- €1150,-
Kracht: 109 Joule 6.35mm
Lengte: 100.5 cm
Gewicht: 4.600 Kg

FX Wildcat MKIII Compact

De FX Wildcat MKIII Compact is zoals de naam al zegt een compacte PCP luchtbuks. Deze buks heeft in de 6.35mm uitvoering maar liefst een kracht van 75 Joule! De Wildcat is helemaal in te stellen naar de wens van de schutter en heeft de mogelijkheid om lopen te kunnen wisselen. 

FX Wildcat MKIII Compact

FX Wildcat MKIII Compact

Prijs: +/- €1225,-
Kracht: 75 Joule 6.35mm
Lengte: 67.5 cm
Gewicht: 2.700 Kg

FX Impact M3 

De FX Impact M3 is de laatste buks in deze rij niet omdat hij de duurste is maar omdat deze buks ontzettend populair is onder rattenbestrijders. Waarom? Deze buks is ontzettend nauwkeurig en perfect af te stemmen op de pellet waarmee jij schiet. Ook heeft deze buks veel kracht en vanwege z'n korte lengte en relatief lichte gewicht erg fijn om ook langere tijd mee te schieten.

FX Impact M3 Black

FX Impact M3 Black

Prijs: +/- €2150,-
Kracht: 80 Joule 6.35mm
Lengte: 86.4 cm
Gewicht: 3.100 Kg

Nachtzicht voor rattenbestrijding

Bij het bestrijden van een rat met een PCP lucht buks is een goed nachtzicht apparaat onmisbaar, er is ontzettend veel keuze proberen door deze selectie je een duidelijk beeld te geven.

We maken verschil tussen 2 typen nachtzicht apparaten of nachtzichtkijkers, er is nachtzicht op basis van infrarode techniek en er is nachtzicht op basis van thermische of thermo-grafische techniek.

Infrarode techniek werkt met een infrarood lamp die op de infrarood richtkijker is gemonteerd, deze schijnt op het doel en dit licht wordt dat weer gereflecteerd in de richtkijker. Met deze techniek kun je ook de omgeving van je doel zien.

Thermische techniek ziet de warmte van een object, bijvoorbeeld een rat met een lichaamstempratuur van 37 graden Celsius is ontzettend duidelijk te zien tegen zijn omgeving die een stuk koeler zal zijn. Ook kun je met de Thermische richtkijker een rat van grotere afstand makkelijker detecteren.

HikMicro Cheetah C32

De Hikmicro Cheetah C32 is een infrarood nachtzicht kijker met een UHD camera van maar liefst een resolutie van 2560x1440. Het Oled scherm zorgt ervoor dat je een ontzettend duidelijk beeld hebt.
Je kunt deze nachtkijker gebruiken als richtkijker, clip-on achterzetkijker en als handkijker.

HikMicro Cheetah C32

HikMicro Cheetah C32

Prijs: +/- €799,-
Detectiefafstand: 350-400m.
IR Lamp: Ingebouw
Gewicht: 465gr

HikMicro Alpex

De Hikmicro Alpex is een infrarood nachtzichtkijker in de vorm van een gewone richtkijker, ook met deze nachtzichtkijker kun je in kleuren overdag kijken. Een groot voordeel van deze kijker is de aparte IR lamp die eenvoudig goed op het doel te richten is en ook makkelijk is te verwijderen.

HikMicro Alpex

HikMicro Alpex

Prijs: +/- €999,-
Detectiefafstand: 550-600m.
IR Lamp: JA, op verstelbare montage
Gewicht: 1062gr

Pulsar Digex C50

De Pulsar Digex C50 is een beste infrarood richtkijkers op de markt, de kwaliteit van de sensor en het OLED scherm zorgen er voor dat je een ontzettend helder beeld ziet zelfs op lange afstand. Ook is de Digex C50 voorzien van een sterke afneembare infrarood lamp waaraan geen rat kan ontsnappen.

Pulsar Digex C50

Pulsar Digex C50

Prijs: +/- €1099,-
Detectiefafstand: 500m.
IR Lamp: JA, op verstelbare montage
Gewicht: 1345gr

Thermische kijkers zijn door de gebruikte techniek en materialen vaak weer een stap duurder dan de infraroodkijkers. Er is ontzettend veel keuze in thermische kijkers en dan ook erg begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Eén van de grote verschillen tussen thermische kijkers is de resolutie van de sensor, Hoe hoger de resolutie van de sensor des te scherper en duidelijker het beeld. Natuurlijk spelen de grote van de sensor en lens, de kwailiteit van het digitale beeldscherm en andere factoren ook een maar dat bewaren we voor een ander blog over thermische richtkijkers en camera's

HikMicro Thunder TE19 2.0

De HikMicro Thunder TE19 2.0 is een perfecte en betaalbare Thermische kijker die zeer geschikt is voor het schieten op raten op en rondom boeren erven en stallen. Deze thermische kijker weegt slechts 476 gram en is een mooi compact model. 

HikMicro Thunder TE19 2.0

HikMicro Thunder TE19 2.0

Sensor: VOx 256 x 192, 12 µm
Lens:19mm
Beeldscherm: OLED 1024 x 768 
Gewicht: 476 gram
Prijs:+/- €1185,-

HikMicro TH25 P 2.0

De HikMicro TH25 P 2.0 is op dit moment één van de meest verkochte Thermische kijker voor de rattenbestrijding met een luchtgeweer. Een groot verschil met de Himicro Thunder TE19 2.0 is dat de TH25 een grotere lens heeft, een grotere sensor waardoor deze Thermische richtkijker ook voor de langere afstand geschikt is.

HikMicro Thunder TH25 P 2.0

HikMicro TH25 P 2.0

Sensor: VOx 384 x 288, 12 µm
Lens:25mm
Beeldscherm: OLED 1024 x 768 
Gewicht: 488 gram
Prijs:+/- €2095,-

HikMicro Stellar SH35

De HikMicro Stellar SH35 is een Thermische richtkijker in het jasje van een normale richtkijker, het voordeel hiervan is dat je een normale buismontage kunt gebruiken die eventueel snel te verwijderen als je bijvoorbeeld de richtkijker wilt opladen of als je hem wilt gebruiken op een andere luchtbuks of misschien wel op een kogelgeweer. Je kunt in deze kijker ook verschillende profielen maken voor verschillende wapens of afstanden, dit is ook mogelijk bij de Thunder serie thermische richtkijkers.

HikMicro Stellar SH35

HikMicro Stellar SH35

Sensor: VOx 384 x 288, 12 µm
Lens:35mm
Beeldscherm: OLED 1024 x 768 
Gewicht: 890 gram
Prijs:+/- €2380,-

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »