0Winkelwagen
0

FX Impact M3 Black

Productomschrijving

FX Impact M3 Black

De FX Impact M3 Black is één van de nieuwste PCP buksen van FX Airguns, z'n voorganger de Impact MKII was ook één van de beste buksen van FX en het was een hele opgave voor FX om deze buks nog verder te verbeteren. 

Ten opzichte van de MKII heeft dit nieuwe geweer dan een aantal innovaties die zichtbaar veel beter resultaat geven. De Impact M3 Black heeft onder andere een extra regulator, een grotere power plenum en een nieuwe systeem die de spanning van de hamerveer regelt.

Power Plenum

De Power Plenum is het reservoir waarin zicht een hoeveelheid lucht bevindt die vrij wordt gegeven op het moment dat de trekker wordt overgehaald. De Power Plenum in de Impact M3 heeft een inhoud van 72cc en voldoende lucht om ook de zwaardere slugs en pellets met een hoge snelheid te kunnen verschieten. 

Macro en Micro instelling

De FX Impact M3 Black heeft een regelbare hamerveer, waarbij de hamerveerdruk grof en fijn instelbaar is. 

Dit Quick Tune systeem werkt door middel van een wiel die in 16 standen instelbaar is, dit is het macro wiel en zorgt voor de grove instelling. De micro instelling wordt aangepast door een kleiner wiel en daarmee is een super fijne afstelling van de snelheid van de pellet mogelijk.

Op beide wielen is duidelijk af te lezen in welke stand ze staan, zodat je bij verschillende soorten slugs en pellets de juiste instelling kunt gebruiken.

De Macro en Micro instelling van de FX Impact M3

2 Regulatoren

De FX Impact M3 heeft 2 regulatoren, en 2 manometers de voorste regulator zorgt ervoor dat de druk afneemt tot een acceptabele druk zodat het druk systeem intern niet te veel verduren krijgt, daar is er een 2e regulator waarmee je de druk kunt finetunen. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen grote onderlinge drukverschillen zijn en daardoor altijd dezelfde hoeveelheid druk beschikbaar is. 

Doordat het systeem van 2 regulatoren wordt toegepast en de eerst regulator de flesdruk regelt kan er een reservoir van 300 bar gemonteerd worden.

Aan de voorzijde van het PCP geweer bij de aansluiting van de carbon fles is een powerknop aangebracht, deze regelt de hoeveelheid lucht die door klep wordt door gelaten naar de loop tijdens het schot. Aan de links handige schutters is ook gedacht, de laadhevel die er voor zorgt dat er een de hamer wordt opgespannen en een pellet of slug wordt geladen is verplaatsbaar van links naar rechts.

De powerknop die de klep regelt

Verstelbare trekker

Het trekkersysteem van de Impact M3 is volledig instelbaar. De 1e stage en de 2e stage zijn instelbaar maar ook de positie van de trekker zelf. De trekker is gemonteerd op een as zodat de trekker naar links of rechts gepositioneerd kan worden en ook in de hoogte van de as. Om het af te maken heeft FX er voor gekozen om de trekker ook naar voor en achter over een mini dovetail rail instelbaar te maken, hiermee is ook de afstand van vinger tot trekker te optimaliseren voor iedere schutter.


Op vele manieren instelbare trekker

Loopsysteem

De FX Impact M3 wordt standaard geleverd met een Smooth Twist X loop met een dubble transferpoort, de transferpoort is het gat in de loop waardoor de lucht komt die de pellet of slug door de loop duwt. De loop is voorzien 2 gaten één met de aanduiding "P" deze is het meest geschikt op pellets mee te verschieten, als je de loop 180 graden draait zie je een aanduiding "S" dit is de transferpoort voor slugs en zwaardere pellets.

De Weaver/Picatinny rail aan de bovenzijde van de Impact M3 heeft een helling van 20 MOA waardoor ook op lange afstand een gemonteerde richtkijker genoeg instelhoogte houd. links en rechts boven de manometers en onder voor de trekkerbeugel zijn ook Weaver/Picatinny rails geplaats voor het monteren van extra accessoires.

FX heeft een groot assortiment verwisselbare lopen in verschillende kalibers, lengtes en geschikt voor verschillende soorten munitie, Ook zijn er lopen met verschillende soorten spoed zodat je de beste loop bij jouw favoriete munitie kunt vinden. 

Het reservoir met perslucht heeft een inhoud van 480 cc en 580cc als je de Impact 3 in het kaliber 9mm kiest. Elke Impact M3 wordt geleverd incusief 1 magazijn een koffer, vulnippel en handleiding.

 

 

Productspecificaties

Merk
FX Airguns
Productstatus
Nieuw
Kaliber
5.5 mm .22 / 6.35 mm .25 / 7.62 mm .30 / 9 mm .35
Krachtbron
PCP

Reviews

0 / 5Op basis van 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »