0Winkelwagen
0

Door Michiel, 5 april 2023

Welke luchtbuks moet ik kopen?

Luchtbuksen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, waardoor het van groots belang is dat je goed weet welke je moet aanschaffen. In deze blog lees je waar je op moet letten en voor welke doeleinden een luchtbuks gebruikt mag en kan worden.

Welke luchtbuks past bij mij?

De keuze voor een luchtbuks hangt er voornamelijk van af waar je de luchtbuks voor wilt gaan gebruiken. Of je nu op schietsport schietdoelen en schietkaarten wilt schieten, op losse doeltjes of ongedierte bestrijding, voor elke situatie is er een geschikte luchtbuks.

Sportschieten met een luchtbuks

Ben je een recreatieve sportschutter die het belangrijk vindt om mooie resultaten te schieten? Kies dan in dit geval een hoogwaardige luchtbuks van Weihrauch of PCP buks (perslucht) van Hatsan, met deze buksen zul je in staat zijn om mooie groepjes te schieten op een kaartje. Veelal worden de luchtbuksen in deze categorie aangeschaft in een 4,5 mm of 5,5 mm uitvoering.

Recreatief gebruik luchtbuks

Elke luchtbuks in onze webshop kan ingezet worden voor recreatief gebruik, de belangrijkste vraag hierbij is welk budget je wilt uitgeven aan je nieuwe buks. Je kunt hier eigenlijk geen verkeerde keuze in maken, wij staan volledig voor de merken en producten de wij verkopen. Onze instapmodellen van Hatsan, GAMO en Webley zijn zeer betaalbaar, heb je een hoger budget kijk dan eens naar de PCP modellen van deze merken.

Ongedierte bestrijding

Voor het bestrijden van ongedierte is het van belang dat je een voldoende krachtige luchtbuks gebruikt, minimaal 24 Joule en bij voorkeur een kaliber vanaf 5,5 mm. De juiste keuze van de luchtbuks pellet, luchtbuks kogel is hier minimaal net zo belangrijk. Kies een kogeltje dat voldoende impact en penetratie vermogen heeft, vaak zijn dit pellets met een punt of een bolkop.

Krachtige luchtbuksen

Ben je op zoek naar een krachtige luchtbuks? Hatsan maakt luchtbuksen in grote kalibers tot .40 en 9mm waarbij de grens van 100 joule ruim wordt overschreden, deze luchtdrukwapens hebben een grote impact op het doel waarop geschoten wordt.

Advies bij SEM Schietsport

Wil je meer weten over de juiste luchtbuks voor jou of ben je er nog niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de showroom en wij voorzien jou van het beste advies op maat. Op deze manier weet je zeker dat jij de juiste luchtbuks aanschaft voor jouw doeleinde.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »