0Winkelwagen
0

Door Michiel, 22 november 2023

Darn Tough Sokken

Levenslange garantie: Om met de deur in huis te vallen, Darn Tough bied echte levenslange garantie, als je 1x een paar hebt gekocht dan kun je als deze versleten is altijd gratis weer inruilen voor een nieuw paar, geen gezeur geen gedoe, gewoon gratis nieuwe sokken!

Darn Tough sokken worden gemaakt in Northfield, Vermont in de Verenigde Staten. Northfield ligt in een heuvelachtig gebied met honderden kilometers aan wandelpaden waar onder andere de Appalachian Trail met meer dan totale lengte van meer dan 3000 Km. 

Alle Darn Tough sokken worden daarom uitvoerig getest in alle situaties waarvoor zij gemaakt worden, Darn Tough maakt sokken in verschillende hoogte maten maar ook sokken die wat dikker gevoerd zijn, verstevigde plekken hebben maar ook laag gesneden voor een lage schoen in de zomer. In dit blog leggen we de verschillende modellen en toepassingen uit. 

De sokken van Darn Tough worden gemaakt in verschillende hoogte maten zodat je voor elk schoen een juiste sok hebt. Er zijn 7 verschillende hoogte maten van een sok die je niet ziet in een lage schoen tot een sok die over je kuiten valt dus perfect voor in een laars.

Darn Tough Hoogtematen

7 verschillende hoogtematen

Darn Tough biedt niet alleen een sok aan in verschillende hoogtes maar ook met verschillende materialendiktes en profielen. 

Zo onderscheiden Darn Touigh de sokken in gewichtklassen van Ultra-Lightweight, Lightweight, Midweight tot Heavy Weight. Zo heeft iedere klasse zijn specifieke eigenschappen, hieronder leggen we het uit: 

Ultra Light Weight 

De kenmerken van de Darn Tough Ultra Light Weight sokken zijn dat ze gemaakt zijn van ultra lichte merino garens zodat je een ontzettend dunne sok krijgt met met alle voordelen van wollen sokken, zo zijn ze ademend, thermoregulerend en geurbestendig en door het lage profiel van deze sokken zijn ze ideaal voor sportschoenen. Zoals alle Darn Tough Sokken zijn ze duurzaam en comfortabel.

Light Weight

De Lightweight sokken van Darn Touch staan bekend om hun veelzijdigheid: licht genoeg voor warme zomerdagen, maar met het natuurlijke thermoregulerende vermogen van wol, waardoor ze ook geweldige winterhardloopsokken en ademende werksokken zijn. Ze zijn gebreid met lichtgewicht merinogaren en zorgen voor een zacht en aangenaam gevoel. Darn Tough heeft bij verschillende sokken een iets dikkere laag aangebracht die zij "Cushion" noemen, deze laag zorgt voor extra warmte en demping. 

Midweight

Met Midweight sokken is Darn Tough bekend geworden deze sokken zijn ontzettend geschikt voor verschillende activiteiten zoals wandelen en skiën. Deze midweight sokken met Cushion zijn ontworpen voor alle seizoenen en hebben een natuurlijke isolatie door de toepassing van merinowol en een ontzettend duurzaam. Of je nu op zoek bent naar een sok voor de jacht of voor je werk of wandelschoen de midweight sokken van Darn Tough kun je het hele jaar dragen en zijn een uitstekende keuze.

Heavyweight

De Heavy Weight sokken van Darn Tough zijn de warmste sokken in het assortiment, dit wordt bereikt door veel merinowol toe te passen en zorgen er voor dat je voeten altijd lekker warm zijn, lekker voor in laarzen of thuis tijdens de koude dagen.  

Darn Tough assortiment

Zoals je ziet kun je kiezen uit verschillende sok hoogtes en verschillende gewichtklassen, daarnaast onderschieden ze ook sokken in stijl en toepassing, zo hebben ze sokken speciaal voor de jacht, lifestyle, hiking en trek, sneeuw en nordic, hardlopen, werk, en tactical. Door al deze combinaties kun je altijd de juiste sok vinden die heb best bij jou past ongeacht de omstandigheden, er is uit meer dan 1000 verschillende sokken te kiezen.

Lifetime Guarantee

Wat houd de Lifetime Guarantee van Darn Tough eigenlijk in? Nou precies wat het zegt, levenslange garantie, geen addertjes onder het gras, no nonsense. Zijn je sokken versleten? vol met gaten ? dan kun je ze inleveren bij ons en wij geven je gratis direct een nieuw paar mee. "Ja maar, doen jullie dat echt?" Ja we doen het echt, kom langs bij ons in de winkel met je versleten paar en je krijt van ons nieuwe mee.

De oude sokken van Darn Tough gaan retour en worden verwerkt in onder andere nieuwe sokken en andere producten, Darn Tough wil zoveel mogelijk materialen hergebruiken en zijn erg duurzaam en milieuvriendelijk bezig, onder andere wordt het fabricage proces regelmatig bekeken om de standaard van duurzaamheid en respect voor medemens en natuur hoog te houden.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »