0Winkelwagen
0

Door Michiel , 5 april 2023

Beretta BRX1

Het eerste jachtgeweer van Beretta: De Beretta BRX1!

Beretta heeft een nieuw jachtgeweer in haar assortiment opgenomen. Deze stijlvolle en unieke Beretta BRX1 is het eerste straight-pull kogelgeweer en wordt in Italië gemaakt.

Beretta vuurwapens

Berretta die bekend staat om kwalitatief zeer goede hagelgeweren, pistolen en geweren voor defensie en politie heeft naar een tijd van lange research en ontwikkelen een compleet nieuw wapen op de markt gezet. De Beretta BRX1 luidt een nieuw tijdperk in voor Beretta!

Deze Beretta BRX1 is deze eerste op grote schaal geproduceerde straigt-pull kogelgeweer die in Italië wordt gemaakt. Lange tijd liet Beretta het ontwikkelen en produceren van kogelgeweren over aan SAKO en Tikka, die beide onder de Beretta Holding vallen. 

Desalniettemin maakten Beretta's eigen technici goed gebruik van de ervaring van de Beretta Holding als geheel - niet beperkt tot de toonaangevende prestaties van SAKO en Tikka maar ook met de ervaring van bedrijven zoals Franchi en Benelli met grendel geweerontwerpen zoals de Horizon en Lupo  en dan vooral op het gebied van ergonomie en wendbaarheid. Dit omdat het werkende systeem van de nieuwe Beretta BRX1 in veel opzichten uniek is.

De nieuwe Beretta BRX1

Het nieuwe Beretta BRX1 straight-pull-geweer is ontworpen met de gedachte om de schutter een comfortabel en een robuust en betrouwbaar wapen in handen te geven. Met name voor het gebruik als jachtwapen in de zwaarste omstandigheden, denk aan extreme kou of regen. De polymeer kolf de erg doet denken een de Lupo kolf van Benneli heeft op het voorhout en rond de grip een goed textuurlaag die een goed houvast bied. Waar deze kolf zeker uniek in is, is dat de pistool greep verwisselbare uitwisselbaar is en dat er verschillende kolfplaten zijn zodat het wapen precies kan worden aangemeten aan de schutter. 

Ogen

Kenmerken van de Beretta BRX1

Andere kenmerken van de Beretta BRX1 zijn onder meer de vooraf geïnstalleerde riem wartels en de keuze uit een loop van 51, 57 of 62 cm met een diameter van 16 mm. Het uiteinde van de loop is voorzien van een M14 schroefdraad voor een demper of mondingsrem het wapen wordt standaard geleverd met een geïntegreerde picatinny rail waarop een legio aan montages gemonteerd kan worden. 

Beretta BRX1 eigenschappen

De Beretta BRX1 wordt nu standaard uitgerust met een Picatinny-rail later zullen ook de Tikka 17mm. rail en de afneembare montage beschikbaar worden. De montage rails worden op hun plaats gehouden door een "recoil lug" die voorkomt dat de rail kan verschuiven de rail wordt vastgezet door middel van een set van vier schroeven. Voor verdere stabiliteit is zijn de Tikka- en Picatinny-rails aan de achterzijde vastgezet met een inkeping om nog meer stabiliteit te bieden voor grote richt- of nachtkijkers.

De verwijderbare trekkergroep van de Beretta BRX1 kan ontzettend eenvoudig uit de kolf worden verwijderd, er is geen speciaal gereedschap nodig, van een schroevendraaier tot een zakmes, tot een kogelpunt, in een handomdraai is de trekkergroep verwijderd! Als eenmaal de trekker uit de kolf is genomen stelt het de gebruiker in staat om het gewicht van de trekker aan te passen van minimaal tot 900 gram tot maximaal 1,5 kilogram in stappen van 200/250 gram.

 

Aan de bovenzijde van het wapen bevind zich aan de achterkant de handmatige veiligheidspal de kan verschoven worden in 3 standen, uiteraard een stand waarbij het wapen kan afvuren, een stand waarbij de veiligheid is geactiveerd en de grendel geopend kan worden om bijvoorbeeld veilig een patroon te ontladen en een stand waarbij de veiligheid is geactiveerd en de grendel vergrendeld is in het geweer. De veiligheid zorgt er voor dat de hamer en het trekkersysteem van elkaar worden losgekoppeld en dat de hammer geblokkeerd wordt.

Het totaal nieuw ontworpen BRX straight-pull vergrendelingssysteem is razendsnel, vederlicht en ook nog eens aan te passen. Het is ontzettend eenvoudig om te grendel van het wapen te verplaatsen van rechts naar links, ook zal dan de huls naar de andere kant worden uitgeworpen.

Het bijzondere straight pull sluitsysteem, gebouwd met veiligheid en betrouwbaarheid in het achterhoofd, is gebaseerd op een verwijderbare en vervangbare roterende afsluiterkop met een enkele rij van acht grendelnokken voor standaard kalibers en voor magnum kalibers twee opeenvolgende rijen van acht grendelnokken, totaal zestien nokken. Elke kaliber loop heeft zijn eigen grendelkop.

Dit betekent dat de Beretta BRX1 snel kan worden omgebouwd van het ene kaliber naar een ander  beschikbaar kalibers door simpelweg de loop, de grendelkop en het magazijn te verwisselen. Vanaf vandaag is de BRX1 verkrijgbaar in .308 Winchester, .30-06 Springfield, 6,5 Creedmoor en .300 Winchester Magnum.

Veiligheid van het jachtgeweer

De BRX1 is onderworpen aan de strengste NAVO-duurzaamheids- en veiligheidstests en heeft ze allemaal met vlag en wimpel doorstaan: hoewel het niet verplicht of gebruikelijk is voor de Italiaanse wapenindustrie om niet-militaire vuurwapens te onderwerpen aan NAVO-standaard testprocedures, besloot Beretta om dit toch te doen voor de BRX1, om absoluut zeker te zijn van de kwaliteit en veiligheid van het nieuwe BRX-systeemontwerp.

Het Beretta BRX1 straight-pull-geweer is voorzien van een uitneembaar magazijn gevoerd en kan maximaal vijf patronen bevatten in alle beschikbare kalibers. De BRX1 magazijnen zijn vervaardigd uit polymeer, met een feloranje buitenzijde, waardoor ze goed zichtbaar zijn en een zwarte eindplaat met en voorzien van 2 nokken waardoor het magazijn niet ongewild uit het wapen kan vallen. Lossen magazijnen zijn ook verkrijgbaar, en het is ook mogelijk om het magazijn te laden vanaf de bovenzijde als deze in het geweer is aangebracht.

 

Het Beretta BRX1 straight-pull-geweer heeft een totale lengte tussen 1095 mm. en 1145 mm, afhankelijk van het kaliber en de loopconfiguratie, en weegt ongeveer 3,2 kilogram Het is een betrouwbaar en stevig ontwerp zoals elke Beretta hoor te zijn.De Beretta BRX1 geeft het een groot voordeel als je snel een volgend schot wilt lossen en met het wapen op het doel gericht wil blijven.

Jouw scores bijhouden!

Wat erg leuk is, is dat Beretta de mogelijkheid wil gaan bieden om gebruikers van de BRX1 hun eigen nauwkeurigheidscertificaat te laten downloaden waarbij alle resultaten staan genoteerd die zijn gerapporteerd tijdens de schiettesten die met individuele wapen zijn gedaan.

Beretta BRX1 kopen?

Niet alleen vanwege een betaalbaar ontwerp maar zeker omdat het voorzien is van de beste materialen en nieuwste technologieën zal de Beretta BRX1 een geduchte concurrent zijn voor merken zoals: Blaser, Merk, Browning en andere straight-pull geweer fabrikanten.

De Beretta BRX1 zal medio 2022 verschijnen in onze winkel, om er zeker van te zijn dat je niet misgrijpt raden we aan dit geweer te pre-orderen, informeer naar de mogelijkheden of bestel het geweer op onze website. Er zijn een aantal speciale introductie aanbiedingen, waaronder één met een combinatie van een BRX1 met een Steiner richtkijker.

Beretta BRX1

Beretta BRX1 - Aanbieding

Deze set wordt geleverd met een extra 5 schots magazijn en een Black Boar Rifle Case van Beretta

 

Beretta BRX1 - Introductie aanbieding

Deze set wordt geleverd met een Steiner Ranger 4 richtkijker met een vergroting van 3-12x56 (ook andere combinaties mogelijk) een extra 5 schots magazijn en een Black Boar Rifle Case van Beretta

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »