Terug

  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Snelle levering
  • Altijd veilig bestellen en betalen

Stap voor Stap Herladen

Deze stap voor stap handleiding is gemaakt om de beginnende herlader op weg te helpen bij het maken van de eerste patroon, in de handleiding worden veel Engelse en herlaad specifieke termen gebruikt omdat deze niet juist te vertalen zijn. Ook zullen we per stap beschrijven welke materialen en gereedschappen gebruikt worden.

 

1. Reinigen en controleren.
Veeg met een zachte doek elke huls schoon om te voorkomen dat vuil de huls en de matrijs bekrast. Inspecteer de huls op alles waardoor het niet veilig opnieuw kan worden geladen, zoals een gespleten hulsmond, scheurtjes rond de hulsbodem, overmatige uitstulpingen en andere gebreken aan de huls. Elke huls dat defect blijkt te zijn, moet worden weggegooid.

Mochten de hulzen erg smerig zijn dan kan er gebruik worden gemaakt van een polijsttrommel met een polijstmedium om de hulzen weer schoon te krijgen.

2. Smeer de hulzen (DEEL 1).
Vanwege de kracht die ermee gemoeid is, moet u de hulzen smeren voordat ze in een die/matrijs gaan. Verspreid wat smeermiddel op de pad en smeer de hulzen in. Zorg ervoor dat u de schouder van uw hulzen niet smeert, omdat dit deuken kan veroorzaken. Als u een hardmetalen matrijs gebruikt voor het herladen van pistoolhulzen met rechte wand, kunt u deze stap overslaan. in dit geval is de hardmetalen ring in de size die/matrijs zo glad dat de hulzen gewoon niet in de die/matrijs kunnen blijven steken.

3. Smeer de hulzen (DEEL 2).
Verwijder vuil en kruitresten van de binnenkant van de hals van de huls en breng tegelijkertijd een dunne laag van het hulzensmeermiddel aan met een nekborstel. Dit vermindert de druk bij het op maat maken van de hulsnek en voorkomt overmatig uitzetten van het messing. Rol de borstel na elke drie of vier hulzen over het smeermiddel wat aan is gebracht op de lube pad voor precies de juiste hoeveelheid.

4. Plaats de Shellholder.
Klik een shellholder met een lichte draaiende beweging in de pers. De shellholder zal de bodem van de huls stevig vastklemmen. Voor hulp bij het selecteren van de juiste shellholder klik hier.

5. Plaats de Sizer-Die.
Breng de cilinder met shellholder naar boven, draai de Sizer-Die in de pers totdat de die de shellholder aanraakt. Breng dan de cilinder met shellholder weer naar beneden door de hendel omhoog te drukken, draai daarna de Sizer-Die nog een achtste tot een kwart slag omlaag en plaats de grote borgring. Als u een carbide Sizer-Die gebruikt, laat dan een opening van 1/16 inch (+/- 1.6 mm) tussen de onderkant van de Sizer-Die en de shellholder.

6. Plaats de huls.
Schuif, met de pershendel omhoog, een huls in de shellholder.

7. Maak de huls op maat.
Duw hendel voorzichtig maar stevig helemaal naar beneden en laat de huls helemaal in de Sizer-Die vallen. Dit zal de huls op maat maken en de primer uit de hulsbodem duwen. Breng vervolgens de hendel omhoog. Dit zal de huls laten zakken en de mond van de huls vergroten (bij flessenhalspatronen), waarbij de diameter van de hals van de huls correct op maat wordt gebracht om de kogel stevig vast te klemmen.

8. Contoleer de lengte en trim indien nodig.
Na verschillende schoten rekken de hulzen soms uit en worden ze langer dan de opgegeven maximale lengte. Deze hulzen moeten worden bijgesneden om een ​​goede kamering mogelijk te maken en om veiligheidsredenen. De hulzentrimmer werkt als een kleine draaibank en kan worden gebruikt om de meeste hulsen tot .45-kaliber te trimmen. Raadpleeg de herlaadhandleiding voor de maximale huls- en trimlengte. Gebruik een analoge of digitale schuifmaat om de exacte hulslengte te controleren.

9. Afschuinen en ontbramen.
Hulzen die zijn bijgesneden, moeten ook worden afgeschuind en ontbraamd. Hierdoor worden eventuele bramen op de mond van de huls verwijderd na het trimmen en kan een nieuwe kogel gemakkelijk in de behuizing worden geplaatst. Steek het puntige uiteinde van het ontbraamgereedschap in de huls om bramen te verwijderen en de binnenkant van de mond van de huls af te schuinen. Plaats het andere uiteinde over de mond van de huls om externe bramen te verwijderen.

10. De hulsopening verbreden (alleen van toepassing op rechte hulzen)
Vanwege hun ontwerp moeten bij hulzen met rechte wand de opening worden verbreed in een afzonderlijke Expander-Die. Installeer de Expander-Die in de pers, plaats een huls in de shellholder en laat deze in de Expander-Die lopen. De Expander-Die moet zo worden afgesteld dat de mond van de huls net genoeg naar buiten buigt om de nieuwe kogel te accepteren.

11. Slaghoedjes Tray.
Om te gebruiken, strooi eerst een aantal slaghoedjes op het gegroefde oppervlak van de tray. Schud de tray vervolgens in een horizontaal beweging totdat alle primers met het aambeeld naar boven zijn geplaatst.

12. Hulzen voorzien van slaghoedjes (Optie 1)
De Hand Priming Tool plaatst slaghoedjes snel en eenvoudig. Plaats de tray in het handgereedschap, gebruik de shellholder die past bij de huls die u gebruikt.  (De RCBS primingtool is ALLEEN compatibel met RCBS-shellholders.) De juiste maat primerplugadapter (groot of klein) moet ook worden geïnstalleerd. Plaats de huls en knijp in het handvat, waarmee het slaghoedje in de huls wordt geduwd. Controleer of het slaghoedje goed zit. Het voordeel van de Hand Priming Tool is dat deze los van de herlaadbank gebruikt kan worden.

13. Hulzen voorzien van slaghoedjes met een pers (Optie 1 - Deel 1)
Plaats een nieuw slaghoedje, met de aambeeldzijde naar boven, in de kom van de primerarm.

14. Hulzen voorzien van slaghoedjes met een pers (Optie 1 - Deel 2)
Til de cilinder iets op met de hendel en plaats de huls in de shellholder. Voer de huls rustig omhoog in de Sizer-Die,
zo brengt u de huls op maat (deze bewerking is ook gedaan bij Stap 5 en is niet noodzakelijk 2x uit te voeren.)

15. Hulzen voorzien van slaghoedjes met een pers (Optie 1 - Deel 3)
Breng nu voorzichtig en langzaam de pershendel omhoog. Als de huls uit de Sizer-Die wordt getrokken, zal het op het nieuwe slaghoedje worden neergelaten.
Duw de hendel helemaal omhoog en duw het slaghoedje in de huls. Inspecteer daarna het slaghoedje om er zeker van te zijn dat deze stevig en op de juiste diepte geplaatst is.

16. De kruitmolen instellen (Deel 1)
U kunt een nauwkeurige lading afgeven, zonder elke lading op een weegschaal te wegen. Vul de maatbeker met kruit en bedien de hendel van de kruitmolen een aantal keren om ze een goede doorstroming van het kruit tot stand te brengen en het kruit uniform in de kruitmolen te laten bezinken. Doe het afgegeven kruit terug in de kruitmolen. Gebruik je herlaadweegschaal schaal om de afgegeven kruihoeveelheid aan te passen. Weeg elke lading totdat verschillende opeenvolgende ladingen het gewenste gewicht aangeven. Controleer het gewicht ongeveer na elke 10 ladingen opnieuw.

17. De kruitmolen instellen (Deel 2)
Raadpleeg de herlaadhandlboek om te zien welke kruit en hoeveel precies wordt aanbevolen om uw patroon opnieuw te laden. Weeg vervolgens de aanbevolen lading op uw kruit weegschaal.

18. De kruitmolen instellen (Deel 3)
Nadat de kruitmolen is ingesteld en met de kruit weegschaal is gecontroleerd, kunt u met een kruittrechter het afgegeven kruit in de huls strooien.

19. Kogelkoppen plaatsen (Deel 1)
Draai de Seater-Die een paar slagen in de pers. Plaats een huls in de shellholder en laat de pershendel zakken, waarbij u de cilinder met de huls naar de bovenkant van de pers laat lopen. Draai de Seater-Die naar beneden totdat het stopt. De krimpschouder in de Seater-Die drukt nu tegen de bovenkant van de mond van de huls. Draai nu de Seater-Die één slag terug, waarbij de krimpschouder boven de mond van de huls wordt opgetild. Zet de Seater-Die op zijn plaats vast met de borgring.

20. Kogelkoppen plaatsen (Deel 2)
Draai de borgmoer los die wordt gebruikt om de seat-plug vast te zetten, draai de plug van de Seater-Die voldoende los om te voorkomen dat de kogel te diep in de huls wordt geperst.

21. Kogelkoppen plaatsen (Deel 3)
Met de hendel omhoog, plaatst u een van een slaghoedje en kruit voorziene huls in de shellholder.

22. Kogelkoppen plaatsen (Deel 4)
Neem een ​​kogel en houd deze met één hand boven de mond van de huls terwijl je met de andere hand de pershendel laat zakken, Begeleid de huls in de Seater-Die. Meet met een schuifmaat na het omhoogbrengen van de hendel de zetdiepte van de gemaakte patroon. Als de kogel dieper in de huls moet worden geplaatst, draait u de seater-plug verder naar beneden.

23. Kogelkoppen plaatsen (Deel 5)
Laat de geladen patroon weer omhoog in de Seater-Die lopen, breng de pershendel omhoog en controleer nogmaals de zetdiepte. Mogelijk zijn er nog een paar aanpassingen nodig voor de juiste zetdiepte van de kogel; Vervolgens draait u eenvoudig de borgmoer vast om de seater-plug vast te zetten.

24. Klaar!
Uw eerste herladen patroon is klaar om te worden afgevuurd . We hebben natuurlijk slechts één patroon gebruikt waarmee alle herlaadstappen werden doorlopen. Wanneer u daadwerkelijk gaat herladen, neemt u per stap een aantal hulzen tegelijk voordat u doorgaat naar de volgende stap.

RCBS Shellholder Referentie Tabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »