0Winkelwagen
0
Filters

Categorieën

  Prijs

  Tot

  Warmtebeeldkijkers

  Warmtebeeldkijkers van Pulsar, Lahoux, Hikmicro en ATN
  Filter
  0 producten

  Geen producten gevonden...

  Overige categorieën in

  Thermische camera kopen? bij SEM Jacht & Schietsport geven wij een goed advies en koop je de juiste Thermische camera.

  Welke Thermische Camera's zijn er?

  Je kunt een onderscheid maken tussen, een thermische camera die je in je hand houd en niet op een geweer kunt plaatsen, er zijn thermische camera's die je voor op je richtkijker monteert en waarbij je gebruikt maakt van het dradenkruis van je richtkijker, en er zijn ook thermische camera's met een ingebouwd dradenkruis waarbij je geen richtkijker nodig hebt.

  HikMicro LH19

  HikMicro LH19 handheld warmtebeeld camera

  Er is een ruime keuze aan warmtebeeld camera's die je in de hand kunt houden, tegenwoordig zijn deze camera's meestal uitgerust met een WiFi verbinding zodat je de beelden ook op een mobiele telefoon of tablet live kunt bekijken of instellingen in de thermische camera kunt wijzigen. De meeste moderne warmtebeeld camera's zijn uitgevoerd met een interen opslag of de mogelijkheid om een SD kaart te plaatsen. Hiermee kun je foto's en video's de thermische camera opslaan, zodat je die later kunt bekijken. 

  Voorzet thermische camera

  Naast thermische camera's die je in de hand houd zijn er ook thermische camera's die je voor op je richtkijker kunt aanbrengen. Je gebruikt dan het dradenkruis van je richtkijker en kijkt met je richtkijker naar het beeld van de thermische kijker. Je maakt dan geen gebruik van je vergroting van de richtkijker, de vergroting komt dan van de thermische camera.

  Het vastzetten van een voorzet thermische camera gebeurt vaak door middel van een klem die eenvoudig te verwijderen is, hierdoor kun je ook gebruik maken van je richtkijker zonder de thermische camera. Hierdoor blijf je flexibel in het gebruikt.

  HikMicro Voorzet

  Thermische voorzet camera van HikMicro

  Thermische richtkijkers

  Thermische camera's uitgevoerd als richtkijker zijn uitgevoerd met een dradenkruis, het is zelfs vaak mogelijk dit draden kruis in de instellingen van de camera te wijzigen. Zo zit je nooit vast aan één dradenkruis wat je bij normale richtkijkers wel ziet. Wat ook handig is aan deze soort thermische camera's is dat je deze op verschillende afstanden kunt kalibreren, dit houd in dat je de kijker kunt inschieten op 100 meter en daarna ook op bijvoorbeeld 150 meter, de bewaarde instellingen kun je eenvoudig wijzigen en komt je schot precies af waar jij het hebben wilt. 

  Een ander voordeel van een thermische camera in richtkijker-uitvoering is dat deze vaak niet zo zwaar en groot zijn als een richtkijker met voorzet camera. 

  Pulsar Thermische Richtkijker

  Pulsar thermische richtkijker camera

  Waar moet ik op letten als ik een thermische camera koop?

  Eén van de belangrijkste specificaties bij de aanschaf van een thermische camera is de resolutie. De resolutie van de thermische sensor en de resolutie van het beeld waar je naar kijkt, hoe hoger deze beide zijn des te scherper zal het beeld zijn. Dit bepaald ook een groot deel van de prijs.

  Dan is het ook belangrijk om te weten wat de detectie afstand is van de thermische camera, soms staat er in de specificaties dat dit wel 1000 meter kan zijn, houd wel in de gaten dat dit detectie van warmte is en niet herkenning van het object wat je ziet. Hierbij is resolutie i.c.m. met detectie afstand weer bepalend of je kunt zien wat het is.

  Wat ook belangrijk is bij een thermische camera is de vergroting van het beeld. Zoals je merkt is resolutie heel belangrijk, vergroting van een thermische camera werkt anders als een richtkijker met normale lenzen. Bij een thermische camera zoom je digitaal in op het beeld scherm in, dit betekend telkens als je inzoomt het beeld ook slechter wordt. 

  Refresh rate is de snelheid waarmee het beeld wordt ververst, hoe korter dit is hoe mooie en vloeiender het beeld zal zijn. Niet te vergeten is ook de lens diameter van belang, als de lens heel klein is heb je ook een klein beeld op lange afstand ze noemen dit ook wel FOV Field of View, en wordt meestal aangegeven op een afstand van 100 meter. De batterij duur van de de kijker is ook heel belangrijk we raden dan ook aan om meerdere batterij aan te schaffen want je hebt niets aan je kijker als de batterij leeg is.

  SEM Jacht & Schietsport heeft een aantal verschillende merken in het assortiment waar we veel ervaring mee hebben. Thermische richtkijker van Pulsar, Lahoux, HikMicro en ATN zijn goede kwaliteit thermische richtkijkers met een goede ondersteuning en garantie. Mocht je vragen hebben over Thermische richtkijker kom dan langs in onze winkel in Bornerbroek, of bel 074-7501340 of stuur ons een mail [email protected]

   

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »